Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Hekaton Kluba Ada

od 15.12.2023 do 16.12.2023

Kraj: Ljubljana

Lokacija: Dunajska cesta 5, Ljubljana


Vabimo vas na prvi hekaton, ki ga v decembru organizira Klub Ada!

Hekatoni so tekmovanja, na katerih programerji, dizajnerji, ekonomisti in drugi združijo moči in zasnujejo ideje, ki jih morajo čim bolj dodelati med trajanjem tekmovanja (naredijo renderje, aplikacije, spletne strani, poslovne modele, ...). Na koncu izdelek predstavijo v kratki predstavitvi, komisija pa odloča o zmagovalcu.

Klub Ada je iniciativa za ustvarjanje skupnosti žensk v tehnologiji, ki jo je Simona Kek s prijateljico Patricijo Brečko začela lansko leto. Mesečno organizirajo dogodke, na katerih se družijo in predajajo uporabna znanja študentkam tehničnih študijev. Več o naših dogodkih si lahko ogledate na Instagram profilu.

Na hekatonu bomo s pomočjo odprtih podatkov hekali rešitev za družbeno korist (npr. lajšanje iskanja stanovanja, urejanje prometa, opozorila pred poplavami ipd.). Nudili bomo:

✨ Denarno nagrado v višini 1000 € za zmagovalno rešitev in druge manjše nagrade ✨ Hrano in pijačo ✨ Kratka predavanja na temo odprtih podatkov ✨ Mentorstvo ✨ Vključujoč in varen prostor za hekanje Prvi hekaton? To je odlična priložnost, da se z njimi spoznaš! Petek, 15.12. - Sobota, 16.12.2023 Dunajska cesta 5, Ljubljana (prostori podjetja Outbrain) Katera znanja iščemo? programiranje, razvoj aplikacij (front, back, full stack), strojno učenje, podatkovna znanost, UX/UI dizajn, projektno vodenje, podjetništvo, pitchanje Za več informacij obišči spletno stranhttps://klub-ada.si/hekaton Prijave zbiramo do srede, 13.12.2023 do 23:59!

Dogodek je odlična priložnost za ženske v tehnoloških panogah, da na zabaven način pridobijo izkušnje z delom s podatki, razvojem produkta, pitchanjem in neposrednim komuniciranjem z odličnimi sponzorji dogodka (Outbrain, Celtra, Sportradar, tretton37, Infincube, Outfit7). Glavni namen dogodka pa je v resnici druženje in ker ga organiziramo me, upamo, da bo večina udeleženk žensk!

Lepo vabljeni!