Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


‘Odprti laboratorij’ / sklop srečanj za natečaj Making Good Prize

dne 09.02.202409.02.2024

Kraj: Ljubljana

Lokacija: Laboratorij Rampa, Likozarjeva 1, Ljubljana


V okviru projekta Making Spaces so v letu 2023 izvedli številne delavnice, v sklopu katerih so se osredotočali na pravično prakso v sektorju STEM. Ker so usvojili ogromno novih znanj, otroke in mlade, ki so obiskovali naše delavnice, vabijo k sodelovanju na natečaju Making Good Prize. Namen natečaja je predstaviti in proslaviti inovativne ideje mladih, ki so usmerjene v socialno pravičnost in spodbujajo varne ter trajnostne skupnosti. Prijavijo lahko idejo ali izdelek, ki je nastal na kateri izmed naših delavnic, teme, ki so v ospredju pa so: varnost (prispevki, ki tematizirajo varnost skupnosti, npr. zaščita ljudi in narave), trajnost (ideje, ki podpirajo okoljsko trajnostno življenje ter varujejo planet in življenje na Zemlji) in socialna pravičnost (ideje, ki podpirajo enakost, vključenost in socialno pravičnost ter spodbujajo spoštovanje in dobro počutje med posamezniki in skupnostmi).
V namen podpore za prijavo na natečaj, razpisujejo Odprti laboratorij, ki bo zajemal štiri srečanja. Udeleženci in udeleženke bodo imeli priložnost ob mentorski podpori svoje izdelke izpiliti ali pa zasnovati in izdelati svoje ideje na novo. Poleg tega jim bomo pomagali pri izpolnjevanju prijave na natečaj, na katerem lahko osvojijo nagrado v vrednosti 150 funtov in certifikat. Vsa dela (ne le nagrajena) bodo predstavljena na spletni razstavi, ki se bo delila in promovirala na mednarodni ravni.

Odprti laboratorij je namenjen otrokom in mladim starim med 9 in 16 let. 

Več informacij na: https://kersnikova.org/posts/events/all/making-spaces-odprti-laboratorij-sklop-srecanj-za-natecaj-making-good-prize