Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


DAN TALENTOV - GIMNAZIJA KRANJ

dne 19.10.202119.10.2021

Kraj: Kranj

Lokacija: Kranj


Dan talentov Gimnazije Kranj je eden največjih dogodkov Ne teslo, Tesla bom! v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki ga skoraj v celoti organizirajo dijaki sami. 

Dogodek v šolskem letu 2020/2021 je bil spričo razmer kar nekajkrat prestavljen, potem pa so ga ob pomoči profesorjev in velikega angažmaja dijakov, 26. januarja izvedli preko spleta. Na dogodku je bilo prisotnih več kot 500 dijakov, ki so prisluhnili pogovorom z 29 gosti. 

»Radovednost je iztočnica za vse«
»Dogodek je rezultat skoraj leta in pol poskušanja, dela in pripravljanja, v katerega je bilo vključeno več kot trideset dijakov. Poleg zadovoljstva ob izvedenem dogodku pa verjamem, da smo udeleženi od Dneva talentov odnesli tudi veliko novega znanja in izkušenj,« je povedala organizatorka Klara Babič. Kar se je začelo le s seznamom zanimivih sogovornikov, se je razvilo v dogodek, ki je navdihnil mlade in jih spodbudil, da stopajo iz svojih con udobja, se odločajo suvereno in uspejo, a kot je na Dnevu talentov dejal eden izmed gostov, Igor Evgen Bergant: »Radovednost je iztočnica za prav vse

19. oktobra bomo ponovno prisluhnili pogovorom z izjemnimi in zanimivimi gosti. Se že veslimo navdihujočih zgodb.