Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


NE TESLO, TESLA BOM!

dne 19.02.202119.02.2021

Kraj: Jesenice

Lokacija: Gimnazija Jesenice


Namen: Promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev in inovativnosti med dijaki tretjega in čtrtega letnika. Mlade navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.
Kje: Gimnazija Jesenice
Za koga: dijakinje in dijaki tretjega in četrtega letnika ter učitelji in svetovalni delavci. 


Dragi dijaki in dijakinje, učitelji in učiteljice, 

ali ste vedeli, da je kar 97,6% možnosti, da bodo poklic računovodje v prihodnje opravljali roboti? Da na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v Evropi iščejo skoraj milijon IKT strokovnjakov, na svetu pa je povpraševanje po kar 4,5 milijona podatkovnih inženirjev? Kako se pripraviti na nove poklice, ki nastajajo? Katera znanja in kompetence vam bodo v prihodnosti zagotovili delo, kjer boste lahko uresničili svojo željo po razvoju in rasti? Kaj v sodelavcih iščejo tisti, ki zaposlujejo? In zakaj je prav toliko kot znanje pomembna ustvarjalnost?  

S skupnim druženjem, ki bo v petek, 19. februarja ob 12.30, potekalo pod naslovom »Ne teslo, Tesla bom!, vam želimo približati prihodnost. In naj vam zaupamo že vnaprej: za uspešno rast in razvoj v prihodnosti potrebujemo ustvarjalnost v vseh poklicih. Zato dobrodošli tudi tisti, ki vam je bližje družboslovje.

Z nami bodo izjemni sogovorniki, ki bodo povedali, kako so se sami odločali za študij, kaj delajo sedaj in zakaj jih njihovo delo veseli. Dobimo se z željo, da boste dijaki našli odgovor zase in v življenju delali to, kar vas veseli, v čemer ste dobri in bo vaše delo ustrezno plačano.

Svoje izkušnje bodo z vami delili: 
Špela Bolka, vodja tehnologije v podjetju Hidria in nominiranka za Inženirko leta 2020,
Uroš Smolej, slovenski gledališki in filmski igralec, 
Blaž Kmetec, inženir v podjetju LPKF Laser & Electronics d.o.o.,
Damjan Maletič, docent in prodekan za znanstvenoraziskovalne zadeve na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. 

Pridružite se nam! Čim več nas bo, bolj ustvarjalna in lepša bo prihodnost.