Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


4. konferenca INDUSTRIJA PRIHODNOSTI

dne 17.10.202217.10.2022

Kraj: Ljubljana


INDUSTRIJA JE ŽENSKEGA SPOLA

Ključni globalni izzivi, med katere sodi tudi energetska kriza, spreminjajo dinamiko in način delovanja v ekipah, podjetjih, družbah, organizacijah. Pri tem se s kriznimi situacijami ženske in moški drugače soočajo in v krizno upravljanje in vodenje vnašajo tudi specifične veščine in kompetence.

Kljub vedenju o tem, da smo skupaj močnejši, pa so na vodstvenih položajih ženske še vedno v manjšini. Ste vedeli, da je tudi povprečna mesečna bruto plača za ženske v Sloveniji za 4,2 odstotka nižja od plače njenega moškega kolega?

Krize pomenijo tudi priložnosti. Zato je čas, da presežemo razkorak med spoloma in okrepimo sodelovanje med strokovnjakinjami in strokovnjaki.

Pridružite se nam na konferenci Industrija prihodnosti 2022, kjer bo v središču vloga in pomen ženskega vodenja.

Konferenco bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Matjaž Han. V okviru dveh okroglih miz bodo gospodarstvenice razpravljale o svojem pogledu na krize kot priložnosti za razvoj, o zeleni, pametni in ustvarjalni prihodnosti industrije ter o cilju, da z večjim vključevanjem žensk v ekipe pridemo do prebojnih inovacij.

Zelene tehnološke inovacije, trende in izzive bo predstavila Anja von der Ropp iz Svetovne organizacije za intelektualno lastnino, inspirativni govor pa bo imela Ana Lukner Roljić, podjetnica in ustanoviteljica Anine zvezdice & Truhome.

Več informacij o programu in prijavnica so na voljo tukaj. 

Lepo vabljeni.