Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Ženske in dekleta v strojništvu

dne 13.02.202313.02.2023

Kraj: Ljubljana

Lokacija: Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani


Generalna skupščina Združenih narodov je 11. februar razglasila za za mednarodni dan žensk in deklet v znanosti. Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani so ponosni na njihove študentke, alumne in sodelavke, ki razbijajo mite o strojništvu kot izključno moškem svetu, zato so se odločili, da njih in ta dan počastijo s posebnim dogodkom »Ženske in dekleta v strojništvu«, ki bo v ponedeljek, 13. februarja ob 16. uri v Leskovarjevi sobi Fakultete za strojništvo UL.

Gostje bodo njihove alumne, inženirke strojništva, ki so v zadnjem letu pod sojem žarometov spregovorile o svojih kariernih poteh ter so navdih in podpora mladim dekletom, ki se spogledujejo s kariero inženirke strojništva:

  • Rosana Kolar, inženirka leta 2022 in letalska mehaničarka v podjetju Adria Tehnika,
  • Neža Guzelj, kandidatka za inženirko leta 2022 ter projektna in produktna vodja v razvoju v podjetju Mahle Electric Drives Slovenia ter
  • Katja Klinar, prejemnica štipendije nacionalnega programa L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« in asistentka v Laboratoriju za hlajenje in daljinsko energetiko Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.


Spregovorile bodo o svojih kariernih poteh, o (ne)vidih ovirah, ki so jih premagale in zakaj so ženske odlične inženirke strojništva. Dogodek bo povezovala Leja Udovč, podpredsednica Študentskega sveta Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Po dogodku sledi neformalno druženje.

Vljudno vabljene vse sodelavke, študentke in dijakinje, ki jih vabi širni svet strojništva!

PRIJAVE: zaradi lažje organizacije, se prijavite tukaj.