Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi

dne 29.03.202329.03.2023

Kraj: Ljubljana

Lokacija: GZS, dvorana A, Ljubljana


Sekcija za kibernetsko varnost (Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS) in DIH Slovenije v sredo, 29. marca organizirata dogodek Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi

Celotna IKT industrija se sooča s pomanjkanjem usposobljenega kadra in tu področje kibernetske varnosti ni izjema. Delež žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti, je izredno nizek in nesprejemljiv tako z vidika enakopravnosti kot neizkoriščenih priložnosti. Na dogodku bodo ženske, ki delujejo na tem področju, predstavile aktualne teme kibernetske varnosti, svoje lastne izkušnje pri vodenju projektov, mednarodne pobude in številne dobre prakse.

Raznolikost v perspektivah, vodenju in izkušnjah na področju kibernetske varnosti je še kako pomembna. Različne perspektive, ki jih prinašajo ženske, lahko vodijo do boljših poslovnih odločitev in močnejših varnostnih protokolov.

Cilj dogodka je, da v podjetjih in ustanovah spodbudimo aktivnosti za večje vključevanje žensk v poklice kibernetske varnosti. Želimo tudi spodbuditi ženske, da se odločajo za karierno pot v poklicih kibernetske varnosti. Poleg zanimivih inspirativnih predavanj bo potekala tudi okrogla miza, kjer bodo udeleženke in udeleženci obravnavali razloge za nizko vključenost žensk v KV, potrebne ukrepe in dobre prakse, ki so spodbudile k večji vključenosti žensk v te poklice.

Vabimo vas k aktivni razpravi za povečanje atraktivnosti poklicev kibernetske varnosti za ženske in njihovo hitrejše vključevanje.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potrebne so predhodne prijave zaradi lažje organizacije dogodka. 

Podroben program je na voljo TUKAJ. Prijavite se lahko TUKAJ