Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


POLETNA ŠOLA ZA DIJAKE

od 28.08.2023 do 31.08.2023

Kraj: Ljubljana

Lokacija: Univerza v Ljubljani


Izbira študija je ena izmed večjih življenjskih odločitev in prelomnic, zato mora biti premišljena, vsekakor pa mora slediti željam, ciljem in tudi kariernim sanjam. Pozabiti ne smemo niti na to, da se je na izbrani študij treba tudi pravočasno prijaviti. Na Univerzi v Ljubljani (UL) za dijake organizirajo poletno šolo, ki bo med ponedeljkom, 28. 8. 2023 in četrtkom, 31. 8. 2023, v prostorih rektorata UL, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Dijakinje in dijaki bodo s pomočjo Hollandovega vprašalnika poklicnih interesov, ki ga bodo pregledali skupaj s svetovalkami in svetovalci, lahko raziskali, v katerih poklicih bi bili na podlagi svojih interesov uspešni. Pogovorili se bodo lahko tudi s predstavnicami in predstavniki članic, fakultet in akademij UL.

V času predstavitve Fakultete za strojništvo bo predstavljena tudi naša aplikacija KAMbi. Kaj aplikacija je, kako pomaga dijakom pri nadaljnjih študijskih odločitvah, kateri inženirski profili vse obstajajo, kje se da študirati, predvsem pa kdo so mladi inženirji, ki so že ubrali inženirsko pot in kaj zanimivega počnejo danes. Predstavitev bo potekala 31. 8. 2023 od 12. do 14. ure v dvorani Ivana Hribarja. 

Za prijavo na delavnice se morajo dijaki registrirati v portal UL POPR, na vsako izmed delavnic pa pravočasno prijaviti.

Celoten program Poletne šole najdete na tej povezavi.