Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


OPRAVLJAJTE POKLIC, KI GA IMATE RADI

14 marec 2018

 

Z vprašanjem »Kako vemo, kaj okolje potrebuje?« so dijaki 13. marca na zasebni gimnaziji ERUDIO otvorili dogodek Ne teslo. Tesla bom! 

»Testirati morate ideje! Če ne preizkusiš, ne veš, in lahko le sanjaš,« je dijake spodbudila Sandra Kecman, vodja digitalnega marketinga v podjetju Bisnode Southern Market. »Najprej moraš vedeti, kaj želiš početi, in nato, v čem si dober. Če poznaš te odgovore, se zagotovo najde nekaj zate. Omejitev ni, postavljamo si jih sami,« je nadaljeval Rajko Novak, direktor slovenske podružnice korporacije Oracle.

Tomaž Žagar, razvojni inženir svetovalec v podjetju Danfoss Trata, jih je še pomiril, da pri tem izbira prave fakultete ni poglavitna, saj se kasneje lahko preusmeriš, in da delo velikokrat ni neposredno povezano z izobrazbo.

Na fakulteti se bomo začeli učiti na začetku


Lucija Župevc
, študentka Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani opaža, da imaš na fakulteti večjo možnost razviti svojo širino kot tisti, ki že pridejo z nekim določenim in so zato po navadi že ožje usmerjeni.

»Izobrazba ti da določene osnove (ne vsega), način razmišljanja in način dela. To so temelji, na katerih moraš graditi naprej,« je dodal dr. Matej Volk, vodja oddelka razvoja za regulatorje brez pomožne energije v diviziji daljinskega ogrevanja v Danfoss Trati.

»Šola je zato, da te nauči abecedo. Nato je od vas odvisno, kako boste tvorili stavke. Pri tem bodite ustvarjalni,« je še poudarila Alenka Vidic, generalna direktorica na mednarodnem projektu o28, Communication partner.