Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


NE TESLO. TESLA BOM! V 'EVROPSKI' BREŽIŠKI GIMNAZIJI

11 december 2017

V sredo, 13. decembra, smo na Gimnaziji Brežice gostili letošnji zadnji dogodek Ne teslo. Tesla bom! Dvanajsta izvedba letošnjega dogodka, ki jih izvajamo v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! je bila posebna, saj smo ga izvedli v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

Zbranim dijakom in dijakinjam šole sta svoji karierni zgodbi predstavila njihova 'bivša' Hedvika Usenik, članica uprave UniCredit Banke Slovenija in Saša Bunetič, projektni vodja v podjetju TRAC. Izpostavila sta, da si je treba v času študija nabirati različne izkušnje in osvajati nove veščine, četudi sprva izpadejo nepovezane, pridejo kasneje pri delu in v življenju prav.

Da podjetja iščejo kreativne in ustvarjalne kadre, ki imajo v CV-ju zapisanega kaj več kot samo ocene, pa sta enotno pritrdila tudi Aleksandar Cvetanovski, direktor podjetja INO Brežice in mag. Edita Krajnović, direktorica podjetja Mediade in soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!.

Več kot 1.500 projektov za spodbujanje mladih

Dogodek je bil izpeljan v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti, pobude Evropske komisije, ki želi s kombinacijo dogodkov po vsej Evropi, pripomoči k temu, da bi bilo poklicno izobraževanje in usposabljanje za kakovostno znanje in delovna mesta privlačnejše. Eden od več kot 1.500 prijavljenih iz 45 držav je tudi projekt Inženirke in inženirji bomo!