Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


SO LJUDJE, KI PREMIKAJO MEJE

03 april 2017

»So ljudje, ki so opazovalci sveta, ljudje, ki so sledilci in so ljudje, ki so inovatorji  ter premikajo meje. Večji del njih je prav med inženirskim kadrom,« smo v torek, 4. aprila na I. gimnaziji v Celju na dogodku Ne teslo. Tesla bom!, ki ga izvajamo v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! slišali od Boštjana Gorjupa, direktorja v BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje in Regiji Adriatic East.

Brez napak ni novega znanja

Zbranim dijakom in dijakinjam je pojasnil, da brez tveganja, ne moreš narediti ničesar velikega. Pri tem pride včasih tudi do napak, ampak kot pravi mag. Vesna Reich, Vodja kadrovsko splošne službe v družbi Cetis, so napake dobrodošle: »Brez njih ni novega znanja in ni novih ugotovitev.«

Na napakah se je učil tudi bivši dijak gimnazije Alen Kahvedžić, zdaj Vodja prodaje v podjetju VIAR: »Ko se znajdeš v določeni situaciji, ti nobena formalna izkušnja ne pomaga toliko, kot ti pomaga iznajdljivost.« To so vrednote, ki odlikujejo uspešnega in prebojnega posameznika, tudi inženirja, kot pojasnjuje dr. Mojca Friškovec, razvojna tehnologinja na področju varnostnih tiskovin v družbi Cetis.

»Kot inženir lažje razumeš, hitreje prideš do odgovora in procese izpeljuješ s čim manj težavami,« razmišlja Friškovec, ki se je za poklic odločila, ker je našla pravo kombinacijo: dela za dušo in dela s tehnologijo.

Foto: I. gimnazija v Celju 

Več o projektu: http://talentsrule.org/sl/.