Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Mladi v letošnjem tekmovanju Popri s številnimi inovacijami

21 maj 2020

15. maja je potekalo finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri 2020. Mladi so s svojimi inovativnimi idejami ponovno navdušili s svojimi inovacijami - od različnih predmetov do uporabnih računalniških aplikacij.

Tekmovanje POPRI dokazuje, da tudi izredne razmere v času pandemije ne morejo preprečiti tega, da bi mladi ustvarjali svojo prihodnost z inovativnimi idejami in optimizmom. Kot pravi Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka, organizatorja tekmovanja: »Korona kriza nam je prekrižala načrte, ne pa tudi mladim, ki so izkoristili situacijo in našli nove priložnosti. Kot bi rekel Winston Churchill, 'Nikoli ne zamudi dobre krize'«.

Simathlon najbolj prepričljiv

V kategoriji študentov in mladih do 29. leta je komisijo prepričala kolesarska simulacija Simathlon (različica za fitnes klube), posebej razvita in prilagojena kolesarska igra, kjer z našo aktivnostjo in gibanjem nadzorujemo dogajanje v igri in kolesarimo po različnih izdelanih navideznih pokrajinah. Simulacija je prilagodljiva za enostavno uporabo na katerem koli sobnem kolesu. Njen avtor je Janez Dobnikar iz Tehnološkega parka Ljubljana. Komisijo so prepričali s svojo strastjo do produkta in problema, ki so ga naslavljali. Hkrati so zelo dobro raziskali trg in navade svojih kupcev ter svoj izdelek oblikovali po meri uporabnikov.

Za dosežen uspeh čestitamo Janezu Dobnikarju iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki je partner projekta Inženirke in inženirji bomo! ter vsem sodelujočim mentorjem in dijakom!