Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Kako pa je vam vrhunska tehnologija izboljšala življenje?

30 september 2020

Tehnološki park Ljubljana, dolgoletni partner projekta Inženirke in inženirji bomo!, ob svoji 25-letnici začenja praznovanje tehnologije in inženirstva.

Kot pravi njegov direktor Jernej Pintar: »Naš narod ima inženirstvo že v krvi in dobra tehnologija vsak dan spreminja zdravstvo, transport, kulinariko, šport, povezavo z družino, prijatelji, počitnice in vse ostalo.«

Tehnologije spreminjajo svet! Na vseh področjih našega življenja. Zato praznujmo skupaj in jih podprimo v njihovih prizadevanjih:

✔️ mlade spodbuditi naravoslovnemu/inženirskemu izobraževanju,

✔️ graditi skupnost tehnoloških podjetij ter jim pomagati pri rasti,

✔️ ponesti vrhunske slovenske tehnologije v svet.

Catharine Coleman, astronavtka: »Brez najsodobnejših tehnologij nikoli ne bi mogli odkrivati in raziskovati vesolja. Toda tehnologije ne izumljajo same sebe, to počnemo ljudje, kot si ti, jaz, kot so naši sosedje, otroci, vnuki. Zato recimo hvala vsem tehnologom, znanstvenikom in inženirjem na tem planetu in onkraj.«

Oglejte si video, kjer svoj poklon inženirstvu in tehnologijam podajajo tudi Goran Dragić, košarkaška zvezda, Ana Roš, kulinarična zvezda in Magnifico, glasbena zvezda. Hkrati pa vabljeni, da video delite med svojimi prijatelji, znanci in komentirate kako je vam vrhunska tehnologija izboljšala življenje????