Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Ženske v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki

12 oktober 2020

Med vsemi raziskovalci na svetu je le 30 % žensk, čeprav so STEM (Znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) enako dostopni vsem. O razlogih in resničnosti teh trditev, bosta v sredo, 14. oktobra, na dogodku Znanost in tehnologija sta ženskega spola, govorili tudi dr. Aida Kamišalić Latifić, Inženirka leta 2019 in mag. Edita Krajnović, soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!

O ženskah v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki, bodo na dogodku, ki ga pripravljata MSD Women's Networking in AmCham Slovenija, svoje izkušnje delile izjemne ženske, ki vsaka na svojem področju puščajo pečat in spreminjajo svet na bolje.

V pogovoru, ki bo potekal v živo in prek Zooma v sredo, 14. oktobra ob 16. uri, bodo sodelovale še Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija in predsednica uprave Siemens Hrvaška, pobudnica izbora Inženirka leta; dr. Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija in predsednica Evropske zveze Europa Donna; in Rina Musić, generalna direktorica MSD, inovativna zdravila, Slovenija in Hrvaška, članica vodstva MSD Balkan, magistra farmacije.

Izziv bo govornicam postavila tudi mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams in Europe. Pogovor z gostjami pa bo krmaril Gorazd Jukovič, novinar iz STA.

Več o dogodku in prijave je na voljo tukaj.