Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


BSH Hišni aparati iz Nazarij so tovarna leta 2020

27 oktober 2020

Iskrene čestitke podjetju BSH Hišni aparati iz Nazarij, strateško razvojnemu partnerju iniciative Inženirke in inženirji bomo!, ki se izkazuje z delovanjem po zahtevah industrije 4.0 in samooskrbo z zeleno energijo, s čimer so postali tudi tovarna leta 2020.

Izbor Tovarna leta je letos potekal že tretje leto pod okriljem Časnika Finance, ki je v prejšnjih letih za tovarni leta prepoznal najprej Krko, lani pa Ljubljanske mlekarne. Letošnjega zmagovalca je na sklepnem dogodku, ki je potekal prek spleta, izbrala strokovna komisija. Finalista za naziv tovarna leta sta bila še Hella Saturnus Slovenija in Intra lighting.

Z umetno inteligenco zaznavajo trende in prilagajo proizvodnjo

V utemeljitvi komisije so na portalu Finance zapisali, da je podjetje lani izdelalo več kot pol milijona samostojnih in vgradnih kavnih avtomatov srednjega in višjega cenovnega razreda ter 5,3 milijona malih gospodinjskih aparatov za pripravo hrane. Po obsegu proizvodnje so največja od štirih tovarn družbe BSH za male gospodinjske aparate v Evropi. Pri proizvodnji uporabljajo tudi umetno inteligenco in v veliki količini podatkov zaznavajo določene trende, ustrezno prilagodijo oziroma spremenijo konstrukcijo aparata ali postopek sestavljanja v čim krajšem času.

Na pobudo podjetja smo januarja izvedli dogodek SA-ŠA ima talent!

BSH Hišni aparati iz Nazarij so ob industrijskem in poslovnem delu, tudi močno družbeno angažirani. Prav na njihovo pobudo, smo organizirali prvi dogodek v Savinjsko-šaleški (SA-ŠA) regiji za navduševanje mladih za inženirske in naravoslovne poklice ter inovativnost. Pod imenom SA-ŠA ima talent! smo ga izvedli 28. januarja 2020 v Šolskem centru Velenje. Takrat je Boštjan Gorjup, direktor podjetja BSH Hišni aparati Nazarje, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije spodbudil dijake, da pogum šteje: »Poglejte v preteklost in se pomislite, v katerih situacijah ste uživali in sta vas gnala hrepenenje in motivacija. S pomočjo tega boste lažje prišli do odločitve, na kakšno pot se podati.«