Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Inženirka leta 2019 častna gostja letošnjega Festivala znanosti

02 november 2020

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, inženirka leta 2019, je bila častna gostja letošnjega Festivala znanosti v Mariboru. Oktobrski dogodek je bil namenjen vsem, ki jih veselijo tehnološki dosežki, znanstvena spoznanja ter naravoslovni eksperimenti. Zaradi covid-19 je potekal virtualno.

»Vsem inženirjem je skupno, da gradijo in razvijajo rešitve, ki rešujejo obstoječe probleme. Vse skupaj pa se začne z radovednostjo,« je med drugim v svojem nagovoru izpostavila častna gostja dogodka, doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in raziskovalka na UM FERI, inženirka leta 2019.

Ustvarjanje sodobne družbe z inženirskim znanjem

Festival znanosti Maribor, se je odvil v četrtek, 15. oktobra 2020, v organizaciji Centra eksperimentov Maribor – Evropski kulturni in tehnološki center Maribor so.p., ki želi z njim poudariti pomen naravoslovja in znanosti za razvoj sodobne družbe.

»Z dogodkom želimo mladim na atraktiven način prikazati, kako je današnje življenje povezano z novimi tehnologijami, kako pomembno je delo inženirjev, kaj nam prinašajo roboti, kako se dela v tovarnah, kakšna delovna mesta bodo v prihodnosti in kako pomembni so obnovljivi viri energije,« je povzela Ekipa Centra eksperimentov Maribor.

Nagovor si lahko ogledate na tej povezavi.