Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Na Dnevu inovativnosti 2020 nagrade tudi partnerjem projekta

03 december 2020

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije GZS že 18. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem.

Podeljenih je bilo 11 zlatih, 24 srebrnih, 5 bronastih priznanj, 2 posebni priznanje za mlado podjetje, 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – povezovanje kulturno kreativnih industrij in gospodarstva. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Zlata priznanja za Krko, Lek in TPV
Veseli smo, da so med prejemniki priznanj tudi partnerji projekta Inženirke in inženirji bomo! Čestitke podjetjem: Krka d.d., Novo mesto, Lek farmacevtska družba d.d. in TPV AUTOMOTIVE d.o.o. za prejem zlatega nacionalnega priznanja GZS za inovacije.

Žirijo so prepričali z nadomestnim zdravilom s trojno kombinacijo učinkovin za zdravljenje hipertenzije (Krka d.d.), novimi kapsulami takrolimus s podaljšanim sproščanjem za sodobno imunosupresivno zdravljenje bolnikov s presajenimi organi (Lek d.d.) in univerzalno robotsko »BIN PICKING« celico (TPV AUTOMOTIVE d.o.o).

Dan inovativnosti je največji, najodmevnejši in najbolj prepoznaven slovenski dogodek na področju inovativosti namenjen učenju, povezovanju in nagrajevanju slovenskih inovatork in inovatorjev.

Posnetek podelitve si lahko ogledate tukaj.