Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Priznanje za inovacijo podjetju Lek Veterina

07 december 2020

Lek Veterina, partner projekta Inženirke in inženirji bomo!, je prejemnik letošnjega priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacijo.

Zbornica je podjetju podelila srebrno priznanje za inovativni razvoj alternativnih naravnih antibiotikov za perutnino. Kot rezultat razvoja strokovne skupine podjetja sta nastali tekoči dopolnilni krmni mešanici HerbaSalm in HerbaSalm Forte z naravnimi rastlinskimi ekstrakti. Izdelka vsebujeta preko 30 % naravnih eteričnih olj najbolj učinkovitih rastlin kot sta timijan in cimet. Skupaj z edinstvenimi naravnimi in naravi identičnimi antioksidanti kot sta olje rožmarina in vitamin E.

V razvojni ekipi tudi nominiranka za inženirko leta
Pri razvoju izdelkov je sodelovala tudi Elizabeta Škrget, letošnja nominiranka za inženirko leta ter preostala ekipa: Tina Horvat, Jožica Domiter, Karmen Jerič, Jožica Hartman, Dejan Vrabelj, Danijela Ficko, Milan Cigut, Stanislav Štotl, Jernej Domonkoš in prof. dr. Abdulah Gagić.

Pomurska gospodarska zbornica je letos že devetnajstič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.