Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Prva javna predstavitev inženirske 'koronske' inovacije šolskim delavcem

04 januar 2021

V četrtek, 3. decembra, smo se predstavniki projekta Inženirke in inženirji bomo! udeležili posveta s svetovalnimi delavkami in delavci srednjih šol v organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, kjer smo javnosti prvič predstavili 'koronsko' inovacijo: aplikacijo KAMbi.

V letih sodelovanja z mladimi smo začutili njihov problem. Ob odločitvi za študij družboslovnih ali jezikoslovnih smeri, na primer angleščine, vedo, kaj jih čaka, saj predmet poznajo iz šolskih klopi. Če pa se odločijo za tehniški študij - elektrotehniko, strojništvo ali računalništvo - pa je to korak v neznano, saj večina tekom šolanja teh področij ne spozna. Ugotovili smo tudi, da najboljši dijaki, zlati maturanti, tudi s tem razlogom izbirajo druge fakultete, čeprav bi bili uspešni in zadovoljni tudi v inženirskih vodah.

Prva predstavitev orodja svetovalnim delavkam in delavcem srednjih šol

Tako smo prepoznali potrebo po orodju, ki bi mladim olajšalo odločanje o nadaljnji študijski in poklicni poti. Obenem bi jih seznanila z inženirskimi profili, ki jih še ne poznajo in jim približala njihov študij. Vse to, pa tudi informacijo, da bo aplikacija luč sveta ugledala konec decembra, smo razkrili svetovalnim delavkam in delavcem srednjih šol, ki so se na novico prijetno odzvali. Orodje sta predstavili Metka Škofic, navduševalka mladih za STEM poklice in Teja Primožič, bodoča inženirka, vodja razvoja projekta aplikacije.