Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Vpisi na fakultete tik pred vrati

13 januar 2021

Prihaja trenutek odločitve za slovenske srednješolce. Treba je izbrati svojo nadaljnjo študijsko in poklicno pot. Za Fax Vpisnik 2021 je tudi ekipa Inženirke in inženirji bomo! prispevala članek o STEM študijih.

Kot boste prebrali v članku S STEM študiji do poklica prihodnosti, pred odločanjem razmislite: Kaj me veseli, v čem se dober in kaj trg potrebuje? Iskreni odgovori bodo prinesli prave odločitve.

Zavedamo se, da izbira poklicne poti ni lahka. Ni pa tudi dokonča. Si pa seveda večina prizadeva zadeti v prvo. Pri tem so jim na voljo šolski svetovalni delavci, strani posameznih fakultet, hkrati pa spletni portali, kjer lahko na enem mestu najdejo poleg študijskih programov tudi druge nasvete o šolanju, vpisu ter izkušnjah študentov, ter druga uporabna orodja.

Tudi v okviru našega projekta smo pripravili aplikacijo KAMbi, ki mladim omogoča, da bližje spoznajo kompetence posameznih inženirskih profilov in jih primerjajo s svojimi lastnimi. Hkrati pa spoznajo zgodbe mladih inženirjev, ki delajo in živijo svoje inženirske sanje.

Na spletnem portalu dijaskisvet.si najdete FAX VPISNIK 2021. Vsebuje mnogo vsebin, ki vam lahko podajo odgovore na vaša vprašanja, kot tudi vprašanja vaših staršev. Pripravili so obsežen sklop mnenj starejših študentov fakultet, akademij in visokih šol po Sloveniji. Da bi vam olajšali odločitev o vpisu na pravo študijsko smer, so jih namesto vas povprašali, katere predmete imajo najraje in kateri so najtežji, koliko časa dnevno porabijo za študij in koliko pred izpiti, kako ocenjujejo svojo fakulteto in kaj bi svetovali bodočim študentom.

Fax Vpisnik vam je na voljo tukaj. Prelistajte ga.