Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


BTC, partner iniciative, z investicijami podpira inovativnost slovenskih start-upov

28 januar 2021

Slovenski Chess Universe, inovativna igra šaha, je s strani družbe BTC d.d., partnerja projekta Inženirke in inženirji bomo!in mednarodnih investitorjev tveganega kapitala v letu 2020 pridobil 600.000 evrov investicij. Kar nekaj zagonskih podjetij pospeševalnika zrelih startupov ABC Accelerator je v letu 2020 poskrbelo za odlične novice.

Za odličen rezultat v minulem letu so poskrbela podjetja:

●       Soplaya, ki je s pomočjo ABC pospeševalnika pridobila kar 3,5 milijona evrov investicije.

●       Slovenski Chess Universe, inovativna igra šaha, je s strani družbe BTC d.d. in mednarodnih investitorjev tveganega kapitala pridobil 600.000 evrov investicij.

●       Slovenska startupa otroški stolček Froc in sistem za varno sidranje plovil Vision Anchor sta oba pridobila po 100.000 evrov investicije.

●       Portal 3minuteJob za hitro iskanje nove zaposlitve je pridobil 50.000 evrov za širitev na nove trge.

●       Dodatno je tuji investitor vložil 500.000 evrov v slovensko podjetje s področja optimizacije procesov dela z namenom razvoja posla in produkta.

Slovenski startupi prepričali domače in tuje investitorje

Peto leto delovanja ABC Accelerator-ja je prineslo slovenskim startupom več kot 4,8 milijonov evrov sredstev. Cilj za leto 2021 je pomagati slovenskim in tujim zrelim startupom, ki želijo pospešiti svojo rast, sodelovati pri reševanju sodobnih izzivov in sooblikovati prihodnost.

»Ob pogledu na leto 2020 smo z uspehom slovenskih in tujih startupov, zelo zadovoljni. Za leto 2021 smo s podjetji in korporacijami pripravili posebne izzive za startupe, ki nagovarjajo aktualno poslovno problematiko in oblikujejo našo prihodnost. Opažamo, da se največ izzivov pojavlja na področjih nakupovanja s pomočjo sodobnih tehnologij tako v online kot tudi fizičnih trgovinah, spreminja se prihodnost spletnega bančništva ter mikro logistike,« je povedal Grega Potokar, soustanovitelj in direktor pospeševalnika ABC Accelerator.

Dosežki v 2020

»Potrditev, da delamo dobro, smo prejeli s strani spletne platforme za povezovanje startupov Vestbee. Na platformi, ki velja za eno najmočnejših spletnih platform v svetu startupov so nas prepoznali in razglasili za pospeševalnik meseca še dodaja Potokar.

Dve priznanji so v minulem letu prejeli še v kreativnem delovnem prostoru  ABC Hub, ki se nahaja v središču BTC-ja. Prvo nagrado za najboljši sodelovni prostor (»coworking«) v Ljubljani, jim je podelila švedska spletna stran Ridestore Magazine ter ga uvrstil na lestvico 100 najboljših sodelovnih prostorov v Evropi. Druga nagrada je prišla s strani CESA (Central European Startup Awards)  za najboljši coworking prostor na srednjeevropski ravni. Gre za tekmovanje, kjer vsako leto izberejo najboljšega posameznika ali organizacijo, ki doseže najboljše ocene s strani uporabnikov, partnerjev in mednarodne žirije ter postane prejemnik nagrade People’s choice award.

Prijave startupov, ki si želijo pospešiti rast, ABC Accelerator zbira vse leto na naslovu: www.abc-accelerator.com