Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Na Informativi predstavitvi aplikacije KAMbi prisluhnilo 100 dijakov

10 februar 2021

V decembru smo lansirali aplikacijo KAMbi, ki mladim olajša odločanje za študijsko pot in jim predstavi različne inženirske smeri. Novo orodje smo 22. januarja predstavili tudi na Informativi, največjem slovenskem sejmu izobraževanja in poklicev, ki je letos izjemoma potekal v e-obliki.

V uvodu je Metka Škofic, urednica projekta Inženirke in inženirji bomo!, predstavila projekt, njegov namen in aktivnosti, ki potekajo v njegovem okviru. Teja Primožič, vodja razvoja projekta aplikacije, pa je v nadaljevanju predstavila razvoj, namen in uporabo orodja KAMbi.

Mladi z vprašanji sooblikovali dogodek

Drugi del predstavitve aplikacije je potekal v obliki pogovora. Pridružili so se nam trije gosti, ki so s svojo inženirsko zgodbo sooblikovali aplikacijo KAMbi: Lea Pilič, inženirka elektrotehnike in strojništva, tehnologinja robotičarka v podjetju LTH Castings, Klemen Sagadin, inženir informatike in tehnologij komuniciranja, direktor in solastnik start-up podjetja Maestro Amadeus ter Žan Kozan, inženir strojništva, junior produktni vodja v podjetju Danfoss Trata. Z dijaki so delili svojo zgodbo o odločitvi za študij, povedali, kako je potekal in razložili, kako danes izgleda njihov delovni dan ter s kakšnimi izzivi se soočajo pri delu.

Predstavitve se je udeležilo skoraj 100 dijakov, ki so pri pogovoru lahko aktivno sodelovali z zastavljanjem vprašanj in tako sooblikovali dogodek.