Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


!Nženirski izziv povezal šolstvo in gospodarstvo

06 maj 2021

Podjetje Iskratel je v okviru Mesca !Novativnosti v sodelovanju z dijaki Strokovne tehniške gimnazije Šolskega centra Kranj organiziralo !Nženirski izziv. Na dvodnevnem hekatonu so dijaki pod mentorstvom Iskratelovih strokovnjakov razvijali ideje in odgovore na realne izzive podjetja.

Na hekatonu je sodelovalo trinajst inovativnih dijakov, ki so se pod vodstvom mentorjev inženirjev ukvarjali z naslednjimi izzivi:

  • Priprava sistema za samodejno testiranja preklopa klientov (pametnega telefona) iz enega WiFI omrežja na drugega
  • Sistem za nadzor tovornega prometa preko državnih meja
  • Nadgradnja robotske roke za klicno testiranje z računalniškim vidom


Zmagovalni izziv pri mentorju Gašperju Perušku je bil priprava sistema za samodejno testiranja preklopa klientov (pametnega telefona) iz enega WiFI omrežja na drugega.

Bravo Jernej, Luka, Kristjan in Jernej!

Pohvala vsem dijakom, ki so s svojo inovativnostjo in zavzetostjo navdušili tudi inženirje Iskratela.

21. 4. 2021, na svetovni dan kreativnosti in inovativnosti, ki ga na pobudo Združenih narodov obeležujemo od leta 2018, so v podjetju Iskratel, partnerju projekta Inženirke in inženirji bomo, napovedali Mesec !Novativnosti. Glavnina aktivnosti, med drugim inovacijske kampanje ter spletni izobraževalni dogodki, t. i. !N Wake–up meetingi, katerih rdeča nit bo inovativnost na različnih področjih, se bo odvila v maju. Več na tej povezavi.