Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Iskratelov Mesec !Novativnosti širil vedoželjnost, spodbujal kreativnost in navduševal nad inovativnostjo različne generacije

27 maj 2021

V kranjskem Iskratelu so z različnimi aktivnostmi Meseca !Novativnosti, namenjenega spodbujanju kreativnega razmišljanja in inovativnosti, zavedanja prednosti raznolikosti in navduševanju nad inženirskimi poklici, povezali več generacij – od osnovnošolcev, dijakov in študentov do zaposlenih strokovnjakov.

»Z aktivnostmi letošnjega meseca inovativnosti smo širili vedoželjnost in kreativnost med najmlajšimi, s hekatoni pa te transformirali v prave inovacijske kampanje, kjer so dijaki in študentje skupaj z našimi zaposlenimi iskali rešitve za realne izzive podjetja. V poglobljenih !N Challenge izzivih smo se skupaj z zaposlenimi in zunanjimi partnerji lotevali še težjih idej in konceptov, kjer smo iskali upravičenost za implementacijo s pomočjo poglobljenih in pospešenih vitkih eksperimentov. Po dnevu inovativnosti v letu 2019, tednu inovativnosti v 2020 in letos mesecu inovativnosti je naš naslednji korak oziroma cilj vpeljati kreativno razmišljanje v naše navade, inovativnost pa kot del vsakodnevnega, rednega dela naših zaposlenih,« je o letošnjem mesecu inovativnosti in prihodnjih načrtih povedal Gregor Smolej, upravljalec inovativnosti v Iskratelu.

V mesecu, posvečenemu inovativnosti, so pripravili več izzivov, hekatonov, na katerih so zaposleni v Iskratelu združili moči z dijaki in študenti. Na dvodnevnem !Nženirskem izzivu so tri ekipe dijakov Strokovne tehniške gimnazije Šolskega centra Kranj pod mentorstvom Iskratelovih strokovnjakov razvijale ideje in odgovore na realne izzive podjetja. Po seštevku točk strokovne komisije je slavila ekipa v sestavi dijakov Kristijana, dveh Jernejev in Luke pod vodstvom Gašperja Peruška. Njihova rešitev za samodejno testiranje preklopa pametnega telefona iz enega omrežja Wi-Fi na drugega bo v podjetju tudi implementirana.

Med osnovnošolci so prek spletnega časopisa za otroke Časoris spodbujali kreativno razmišljanje z nagradnim natečajem »Bodi !N. Bodi vedoželjen.«, učenci 5. razreda OŠ Staneta Žagarja Kranj pa so na kreativni decoupage delavnici  »Z vedoželjnostjo v vesolje« iz odpadnega tekstila in posebno tehniko šivanja na trajnosten način ustvarjali svoja videnja vesolja.

Več o aktivnostih si lahko preberete na spletni strani Iskratela.