Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Navdušujemo za inženirstvo in tehnologijo tudi v času predsedovanja

26 avgust 2021

Od septembra do decembra bodo za dijake in učitelje v Digitalnem središču Slovenije ob predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije, potekali mesečni dogodki pod naslovom Spoznajmo tehnologijo in poklice prihodnosti. Sodelujemo tudi Inženirke in inženirji bomo! z navdihujočimi zgodbami, aplikacijo KAMbi in slovenskim kvIZUMom.

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS) bo skupaj s partnerji vsak mesec organiziralo en dogodek z osrednjo tematiko:

  • 15. september: Umetna inteligenca,
  • 15. oktober: 5G in kibernetska varnost,
  • 11. november: Digitalna preobrazba,
  • 20. december: Robotika in Industrija 4.0.

Prvi dogodek bo potekal 15. septembra 2021 od 9. do 15. ure. Vsako polno uro bo pripravljen 90-minutni voden ogled za največ 35 oseb po interaktivnih delavnicah, namenjenih predstavitvam različnih inženirskih poklicev.

Na posameznem dogodku boste spoznali tehnologije in kompetence za poklice prihodnosti v obliki kratkih interaktivnih delavnic, kjer boste lahko sami preizkusili in se spoznali s sodobno tehnologijo na različnih področjih. Dogodek se bo zaključil z moderirano interaktivno predstavitvijo poklicev navdihujočih sogovornikov in strokovnjakov na področju digitalizacije. Na voljo bodo tudi vsebine slovenskega kvIZUMa (digitalno) in aplikacija KAMbi.

Izvajalci dogodkov in partnerji projekta platforme za sodobno raziskovalno umetnost konS bodo s predstavljanjem sodobne tehnologije in izdelkov ter interaktivnih aktivnosti spodbujali uporabo visokih tehnologij in kritičnost, kreativnost in inovativnost. Predstavljeni bodo izdelki in tehnologije, preko katerih se mladi spoznavajo s sodobnimi temami, vprašanji, problemi, odprtokodno strojno in programsko opremo, svobodno izmenjavo znanja, idej in veščin.

Vabimo vas, da termin obiska rezervirate TUKAJ. Prijave na posamezni termin dogodka sprejemajo do 3 dni pred začetkom dogodka. Digitalno središče Slovenije se nahaja v BTC Cityju v Ljubljani (Šmartinska cesta 152, Hala 1, Ljubljana).


Če želite v okviru obisku Digitalnega središča Slovenije doživeti še druge vsebine, ste vabljeni na številne in raznovrstne dogodke. V okviru Festivala rešitev podjetja vsak teden predstavljajo svoje napredne zelene in digitalne rešitve, izobraževalne inštitucije pa študijske programe na posameznih področjih v okviru formalnega izobraževanja, programe za dvig kompetenc, prekvalificiranje obstoječih poklicev v digitalne in nadgradnjo veščin v okviru neformalnega vseživljenjskega učenja za zaposlene oziroma aktivno prebivalstvo.