Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Mednarodni tečaj umetne inteligence sedaj tudi v slovenščini

30 avgust 2021

Slovensko digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, vabi na brezplačni spletni tečaj z naslovom Uvod v umetno inteligenco.

Tečaj poteka pod okriljem mednarodne iniciative Elements of AI. Gre za brezplačni spletni tečaj, ki sta ga razvila podjetje Reaktor in Univerza v Helsinkih, zdaj pa je na voljo tudi v slovenščini. Primeren je za vse, ki želijo izvedeti več o umetni inteligenci, o tem, kaj z njo je (in česa ni) mogoče storiti, ter o njenem vplivu na naše življenje. Zanj ni potrebno posebno znanje matematike ali programiranja. Tečaj zajema teorijo in praktične naloge, vsak pa ga lahko opravlja v svojem tempu.

Po navedbah organizatorjev bodo udeleženci tečaja lahko našli odgovore, kako bi lahko umetna inteligenca vplivala na naše življenje in delo, se naučili, kaj umetna inteligenca dejansko pomeni in kako se ustvari, ter dobili vpogled v to, kako se bo umetna inteligenca razvijala in vplivala na nas v prihodnjih letih.

V tečaj se je po celem svetu vpisalo že več kot 700.000 ljudi, med njimi pa je nekaj manj kot polovica žensk, kar je več kot dvakrat več od siceršnjega povprečja pri računalniških tečajih.

Tisti, ki bi želeli, se na tečaj lahko vpišejo na https://www.elementsofai.si/