Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Park gazel tudi poklon tehnološkim prvakom

18 oktober 2021

V Tehnološkem parku Ljubljana so na pobudo časopisne hiše Dnevnik ob 20. obletnici projekta Gazela v sredo, 13. oktobra 2021 otvorili Park gazel. Gre za prvi park v Sloveniji, ki je namenjen podjetnosti. V njej so prostor dobila tudi podjetja, ki se ponašajo z inženirskimi in tehnološkimi dosežki.

Park središči digitalno obeležje, stiliziran obelisk z velikim zaslonom, ki izpisuje aktualna sporočila o poteku projekta v tekočem letu in kratko zgodovino projekta Gazela z navedbami in opisom dosedanjih prejemnikov priznanja zlata gazela. Priznanje družba Dnevnik podeljuje podjetjem, ki se odlikujejo po dinamični in obenem trajnostni rasti.

Dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je na dogodku izpostavil, da so gazele prvaki in gladiatorji, ki na globalni ravni borijo bitke s stokrat večjimi od sebe in zmagujejo: »Ta park je posvečen gazelam, osvajalcem sveta in podjetnosti.«

V temelj obeležja so vgradili časovno kapsulo, v kateri so za prihodnje generacije shranili sporočila podjetij in podpornikov, ki so neizbrisno zaznamovali projekt Gazela v njegovih dosedanjih dvajsetih letih. Med zlatimi gazelami, ki jim je postavljen obelisk, so tudi partnerji projekta Inženirke in inženirji bomo! Krka, KLS Ljubno, RLS,  NiceLabel/Euro Plus in Virs.