Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Ponosni na naše partnerje, ki so prejemniki zlatih priznanj za inovacije

18 oktober 2021

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je 12. oktobra v okviru Dneva inovativnosti 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Podelili so devet zlatih priznanj, 31 srebrnih priznanj in eno posebno priznanje za inovacijo, ki rešuje izzive covida-19.

Kot so navedli v Gospodarski zbornici Slovenije, so inovatorji na regionalni ravni predložili 207 inovacijskih predlogov. Z regionalnih ravni se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 41 najboljših inovacij.

Zlato nacionalno priznanje za inovacijo so prejeli tudi partnerji projekta Inženirke in inženirji bomo: Danfoss Trata za tlačno neodvisen regulacijski ventil z visoko zanesljivim delovanjem v zahtevnem mediju, Hidria za elektronsko komutirane ventilatorje EC R18 in Iskra PIO za dekontaminacijski sistem.

Slavnostni govorec na podelitvi priznanj minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je dejal, da so inovatorji nosilec prehoda iz komercializacije mišic v komercializacijo možganov: "Uspešen prehod v naprednejše gospodarstvo lahko zagotovimo samo na krilih inovacij. To je ključni dejavnik uspeha podjetij in konkurenčnosti držav v današnjem globalnem svetu in tekmi, ki se zelo zaostruje."

Letošnja Inovacijska konferenca je bila soorganizirana z Društvom v tujini izobraženih Slovencev (VTIS). Tako je bil velik poudarek tudi na inovatorjih in inovacijah Slovenk in Slovencev po svetu.

Čestitamo našim partnerjem in drugim prejemnikom za izjemen doprinos slovenskemu gospodarstvu.