Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


KAMbi tudi na tednu podjetnosti ŠC Kranj

13 oktober 2021

Na strokovni gimnaziji Šolskega centra Kranj vsako leto organizirajo teden podjetnosti, kjer dijaki skozi različne delavnice, predavanja in izzive pridobivajo nove kompetence.

Letošnji teden inovativnosti je potekal med 4. in 8. oktobrom. Skupina dijakov tretjih letnikov se je učila komuniciranja, podjetništva, si ogledala tehnološko podjetje in reševala inovativne izzive. Projekt Inženirke in inženirji bomo! je sodeloval s predstavitvijo aplikacije KAMbi.

Teja Primožič, vodja razvoja aplikacije KAMbi, je predstavila potek razvoja in vsebino aplikacije, dijaki pa so nato v roke vzeli svoje mobilne telefone, v aplikacijo vnesli svoje odgovore in odkrili, kakšen je njihov idealni inženirski profil.

V drugem delu predstavitve sta se pridružila še dva študenta tehniških fakultet: Leon Ciglar, študent elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko UL, in Patricija Cirar, študentka strojništva na Fakulteti za strojništvo UL. Z dijaki sta se pogovarjala o študiju na njunih fakultetah, projektih, ki se jih lotevata ob študiju in odgovorila na vprašanja, ki se dijakom rojevajo ob odločanju za študijsko pot.