Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


"Želim si, da bi prihodnje leto na mojem mestu sedela inženirka in o zeleni preobrazbi govorila v pretekliku."

05 november 2021

Zveza strojnih inženirjev Slovenije je z vsakoletnim dogodkom Akademija strojništva ponovno povezala inženirje strojništva ter se s podelitvijo nagrad poklonila izstopajočim posameznikom na področju inženirstva. Dogodek, bogat s strokovno in kulturno vsebino, je izpostavil pomembno vlogo, ki jo igra inženirstvo na poti povezovanja in trajnosti.

Nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva sta prejela Igor Stanonik s podjetja Polycom, ki se prilagaja hitrim spremembam in uvaja sodobne trende poslovanja, ter Marino Furlan, predsednik podjetja Intra lighting, ki s svetili ustvarja svetlobo v pisarnah kupcev, kot so Facebook in Microsoft. Profesorju Alojzu Poredošu je bila za požrtvovalno delo podeljena nagrada za življenjsko delo.

Inženirstvo – s povezovanjem do trajnostnih rešitev

V drugem delu dogodka je potekala okrogla miza – S povezovanjem do trajnostnih rešitev, na kateri so uspešni inženirji delili svoje dragocene izkušnje. Med sogovorniki je sodeloval tudi Miha Bobič, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki je izpostavil, da je za prihodnost inženirstva v Sloveniji potrebno navduševati mlade, jim predstaviti kaj inženirstvo sploh je, da se bodo morebiti prepoznali v tej vlogi. V svoji razpravi se je dotaknil tudi zelene preobrazbe, ki je pred nami in predstavlja velikizziv, in dodal: »Želim si, da bi prihodnje leto na mojem mestu sedela inženirka in o zeleni preobrazbi govorila v pretekliku

Akademija strojništva, v organizaciji Zveze strojnih inženirjev Slovenije, svojo tradicijo ohranja že več kot desetletje ter tako vzpodbuja povezovanje inženirjev in opozarja na pomembnost inženirskega poklica.

Celoten dogodek si lahko ogledate tukaj.