Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Vplivne menedžerke skrbijo za tehnološki razvoj Slovenije

08 november 2021

Časnik Finance že nekaj let pripravlja lestvico najbolj vplivnih slovenskih menedžerk. Letos se je na visoko četrto mesto uvrstila tudi Medeja Lončar, pobudnica projekta Inženirka leta.

Dolgoletna direktorica Siemensa Medeja Lončar je lani postala predsednica Združenja Manager, ki povezuje okoli 1.200 menedžerjev. Od leta 2007 je direktorica Siemensa v Sloveniji, od leta 2018 vodi Siemens Hrvaška, od letošnjega oktobra je tudi direktorica Siemensa Srbija.

Poslovni rezultati podjetij kažejo, da Medeja Lončar obvlada vodenje hkrati pa razume inženirsko logiko in potrebe trga. Lončarjevo pa poleg dobrega vodenja podjetij odlikuje tudi širše družbeno delovanje in udejstvovanje, ki je tudi eden od kriterijev izbora. Lani je postala predsednica Združenja manager, ki povezuje okoli 1.200 menedžerjev. Aktivna je v Slovensko-nemški in Hrvaško-nemški gospodarski zbornici ter tudi v hrvaškem združenju menedžerjev. Je pobudnica izbora Inženirka leta in velika zagovornica uravnoteženosti spolov na vodstvenih mestih v gospodarskih družbah, še posebej v tehnološki sferi.

Čestitke Medeji Lončar in hvala za izjemen doprinos tako razvoju tehnološkega sektorja v Sloveniji in regiji kot tudi izpostavljanju vloge inženirk v trenutni in bodoči slovenski družbi.