Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Predstavitev uspešnosti projekta Dokažimo se, pokažimo se tudi na ResetEDU

03 december 2021

Lani decembra se je zaključil štiritedenski program za mlade Dokažimo se, pokažimo se. Podrobnosti projekta in njegovo uspešnosti sta Peter Krebelj in Meta Jurca Sinkovič, učitelja s Srednje strokovne šole tehniških strok Šiška (SŠTS) predstavila na mednarodni konferenci ResetEDU.

S programom Dokažimo se, pokažimo se so uspešna in rastoča podjetja v slovenskem okolju v novih, spremenjenih šolskih okoliščinah želeli vzpostaviti platformo, s katero so mladim na tehniških srednjih šolah omogočila spoznavanje s poklicnimi priložnostmi.

Program je v šolskem letu 2020/21 zaživel v sklopu iniciative Inženirke in inženirji bomo!, na pobudo podjetja Lek in ostalih vključenih podjetij, v sodelovanju s Srednjo šolo tehniških strok Šiška (SŠTS Šiška). Dijaki šole so pod mentorstvom učiteljev mesec dni pripravljali rešitve za 14 izzivov, ki so jim jih podala podjetja. V pilotnem programu je sodelovalo 45 dijakov šole in podjetja AMZS, Danfoss Trata, INEA RBT, Ljubljanske mlekarne, LTH Castings in Pivovarna Laško Union.

Uspeh projekta in njegovi pozitivni učinki so bili predstavljeni tudi na mednarodni konferenci ResetEDU (Resetting education and training for the digital age), ki je 8. in 9. novembra 2021 potekala v Ljubljani.

Predstavitev si lahko ogledate v posnetku konference od 48. minute dalje.