Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Pomagali smo izbrati najboljše slovensko dijaško podjetje

09 maj 2022

Tudi v letošnjem šolskem letu 2021/2022 smo v iniciativi Inženirke in inženirji bomo! sodelovali v 9. JA Nacionalnem tekmovanju programa Moje podjetje za najbolj inovativne podjetniške ideje iz vse Slovenije. Naziv podjetje leta je prejela ekipa dijakinj Resina d.d. iz BC Naklo, ki so zasnovale inovativno kozmetiko in čigumije iz smrekove smole.

Iniciativo Inženirke in inženirji bomo! je zastopal Matjaž Kljajić, ki je v programu sodeloval kot predavatelj in mentor dijaškim podjetjem, v sklepni fazi tekmovanja pa je kot član žirije sodeloval na regionalnem izboru v Kopru in v finalu tekmovanja.

To se je odvilo v petek, 6. maja 2022 v Ljubljani, kjer se je predstavilo 26 finalistov, od sicer skupno kar 67 sodelujočih dijaških podjetij. Inženirke in inženirji bomo! smo skupaj s podjetjem Mediade tudi razglasili in nagradili zmagovalce v kategoriji 'Najboljša predstavitev'. Dijaki so za nagrado prejeli namizno igro Slovenski kvizum in brezplačne kotizacije za udeležbe na Industrijskem forumu IRT 2022, ki jih je prispevala revija IRT 3000.

Iskrene čestitke vsem mladim podjetnikom, mentorjem, šolam, organizatorjem in vsem sodelujočim za izjemno spodbujanje inovativnosti mladih v slovenskem okolju.