Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Dodatni izzivi in nova znanja pred začetkom novega šolskega leta v Akademiji FERI

30 avgust 2022

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so med 24. in 26. avgustom potekale tradicionalne brezplačne poletne počitniške šole Akademije FERI.

Tudi letos so udeleženci spoznali zanimive inženirske tematike, aktualna strokovna področja in najnovejše tehnologije, ki vplivajo na razvoj družbe in njenih delov.

Letos so na FERI-ju pripravili dve počitniški delavnici za osnovnošolce in štiri za srednješolce: Dekleta programirajo, Bločni jeziki: Programiranje z delčki, Zakaj Linux v računalništvu?, Razvoj interaktivne spletne aplikacije, Z umetno inteligenco razpoznavamo slike in Spoznajmo električna vozila.

Uporabne, aktualne in privlačne tehnične vsebine je letos na FERI spoznavalo 75 udeležencev. Udeleženci so bili zadovoljni, da so zadnje dneve počitnic preživeli na malce drugačen način ter spoznali nove prijatelje iz drugih šol in krajev.

Nekaj izjav mladih udeležencev:

-          "Delavnica mi je bila zelo všeč saj sem se naučil nekaj novega in nekaj kar mi bo olajšalo razumevanje še kakšnih drugih vsebin v prihodnosti!"

-          "Bilo je super, zato pridem spet drugo leto!"

-          "Na delavnicah sem se naučila stvari, ki se bi jih drugače ne bi. Vsebine so mi bile zanimive."

-          "Vsebina je bila zanimiva in učitelji so vedno pomagali. Večjih težav nisem imel."

-          "Super izkušnja! Ena najboljših stvari letošnjega poletja!"

Prispevek s strani RTV Slovenije si lahko ogledate tukaj.