Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


KAMbi na dogodku Kateri inženirski faks je zame?

13 februar 2023

V soboto, 11. februarja je potekal spletni dogodek Kateri inženirski faks je zame?, kjer smo mladim, ki se odločajo o svoji nadaljnji študijski karieri, predstavili tudi aplikacijo KAMbi.

Naravoslovne in tehniške fakultete Univerze v Ljubljani so pripravile spletni dogodek za dijakinje in dijake, ki so pred vpisom na fakultete ali pa jih to čaka v prihodnjem letu. Na dogodku so sodelovali ŠO Fakultete za strojništvo⁠, ŠO Fakultete za elektrotehniko⁠, ŠO Fakultete za računalništvo in informatiko⁠, ŠO Fakultete za matematiko in fiziko⁠, ŠO Naravoslovnotehniške fakultete, ŠO Biotehniške fakultete, ŠO Fakultete za gradbeništvo in geodezijo⁠ in Študentska organizacija Slovenije.

Na dogodku smo mladim predstavili tudi aplikacijo KAMbi, ki mladim omogoča, da ugotovijo kateri inženirski profil bi jim najbolj ustrezal. ⁠Z aplikacijo mladi lahko preverijo kako se njihove kompetence (splet znanj, veščin in vedenj) ujemajo z določeno inženirsko smerjo, kateri študijski programi so na voljo in kje ter kaj lahko s posamezno izobrazbo počnejo.

Hkrati lahko spoznajo mlade inženirke in inženirje, ki so te študijske smeri že izbrali. Si ogledajo, poslušajo ali preberejo, zakaj so se odločili za določen študij in kako izgleda njihov delovni dan.

Vabljeni, da preverite kateri inženirski profil pa je vam pisan na kožo: aplikacija KAMbi.

Posnetek celotnega dogodka je na voljo na Facebook strani Strojnik.si.