Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Dijaki za en dan postali sence inženirjev

14 junij 2023

V sredo, 7. junija, je skupina dijakinj in dijakov Gimnazije Kranj v okviru programa senčenja obiskala inženirska podjetja. Za en dan so postali sence inženirjev in inženirk ter od blizu spoznali, kako izgleda njihov vsakdan, delo in s kakšnimi izzivi se soočajo.

Tokrat so svoja vrata mladim odprla podjetja Lek, Danfoss Trata, LTH Castings, Better in Epilog. Tako za dijake kot za podjetja je bila izkušnja zelo pozitivna. »Velik poudarek dajemo temu, da delo v podjetju predstavimo mladim in s tem privabimo tudi potencialen kader. Izkušnja senčenja je bila odlična, saj so dijaki pokazali zanimanje za področje, v katerem delamo,« je poudarila Sabina Mohorič iz podjetja LTH Castings.

Tudi dijaki so bili navdušeni nad izkušnjo, saj si je delo v tehnični stroki težko predstavljati brez konkretne izkušnje. »Senčenje bi z veseljem priporočila vsem dijakinjam in dijakom. Tako imaš najboljši vpogled v dejansko delo inženirjev in si lažje predstavljaš, koliko različnih kadrov je vključenih v proces,« je povedala dijakinja, ki je obiskala eno izmed podjetij.