Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


MEDIATLON 2023 - zaradi velikega interesa prestavljen

28 julij 2023

Obveščamo, da smo zaradi velikega interesa čas dogodka Mediatlon 2023 premaknili. Več informacij sporočimo kmalu. 

Ponujamo odlično priložnost! V iniciativi Inženirke in inženirji bomo! organiziramo posebni MEDIATLON 2023: trening (za)govorništva, kjer lahko postaneš KAMbi tutor/-ka.

Pridruži se nam na inženirskem Tour de Slovenija!

V podjetju Mediade, v sklopu projekta Inženirke in inženirji bomo! po gimnazijah širom Slovenije organiziramo dogodke, s katerimi navdušujemo mlade za tehnične in naravoslovne poklice. V sklopu dogodkov organiziramo navdihujoče pogovore z inženirkami in inženirji, podjetnicami ter podjetniki. Bodočim študentkam ter študentom predstavljajo svoje delo ter karierne možnosti. Vsak pogovor pa potrebuje odličnega/-o moderatorja/-ko, ki bo skupaj z gosti navduševal/-a mlade. Si to ti?

Ne skrbi, ne potrebuješ posebnega predznanja o inženirstvu ter izkušenj, povezanih z moderiranjem dogodkov. Radi bi le, da si komunikativen/-na, pozitiven/-a, radoveden/-a ter zanesljiva oseba, ki se je pripravljena učiti in sprejeti nove izzive.

MEDIATLON 2023: skupaj bomo trenirali veščine (za)govorništva

Da boš še bolje pripravljen/-a na delo, smo zate pripravili MEDIATLON 2023. Na njem se boš učil/-a od najboljših na področju govorništva, moderiranja in komuniciranja. Opremili te bomo z vsem znanjem, da boš morda ravno ti postal/-a najboljši/-a  KAMbi tutor/-ka. Pridruži se nam!

Kaj bomo počeli na MEDIATLONU 2023? Po medsebojnem spoznavanju bo sledilo uvodno predavanje o projektu IIB ter predavanje na temo: Kako uspešno nastopati ter postati motivacijski govornik. Za tem ti bomo razkrili, katera so ključna vprašanja, ki naredijo dobrega moderatorja. Nadaljevali bomo z zanimivim predavanjem o storytelling-u. Dogodek pa bomo zaključili z najpomembnejšo nalogo – skupinsko pripravo motivacijskega govora. Najboljši bodo dobili zasluženo nagrado.

Ne odlašaj in se hitro prijavi tukaj

 

Za dodatne informacije piši na: tara.mediade@gmail.com

 

Predstavitev predavateljic na MEDIATLON-u 2023 

Metka Škofic, urednica projekta Inženirke in inženirji bomo! podjetja Mediade

MEDIATLON 2023 bo Metka otvorila s predstavitvijo iniciative Inženirke in inženirji bomo! Seznanil/-a te bo z osnovnimi informacijami o projektu IIB: od kod pobuda za projekt, zakaj je pomemben, čemu prispeva in koga navdihuje. Tako boš zakorakal/-a na prvo stopničko do pridobitve naziva KAMbi tutor/-ka.

Metka z ozadjem v družboslovju in dolgoletnimi izkušnjami na področju vodenja projektov, danes kot urednica projekta Inženirke in inženirji bomo! mlade navdušuje za STEM študije. V sklopu projekta vodi organizacijo izbora Inženirka leta, ki naslavlja problem ´nevidnosti´ inženirk v družbi.

 

Mag. Edita Krajnović, direktorica podjetja Mediade

Edita bo vodila predavanje »Kako uspešno nastopati ter postati motivacijski govornik«. Naučil/-a se boš osnovne tehnike javnega nastopanja, kako premagati tremo, vzpostaviti stik s publiko, obvladovati govorico telesa ter glasu, se izraziti jasno in prepričljivo ter kako razviti oziroma krepiti svojo samozavest in suverenost. Predala ti bo veliko koristnih nasvetov, skrivnosti in trikov, ki ti bodo pomagali pri izboljšanju svojega nastopanja.

Edita je dobitnica nagrade Evropska osebnost leta 2021 za razvoj internega komuniciranja, ki jo podeljuje evropsko združenje internih komunikatorjev FEIEA. Je avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja in vodja metodologije projektov Zlata nit in Gazela. Skupaj z ekipo zaposlenih v podjetju Mediade skrbi za razvoj stroke internega komuniciranja, ki jo tako v Sloveniji kot širše dviguje na nove ravni.

 

Saša Gnezda, glavna urednica podjetja Mediade

Na predavanju z naslovom »Katera so ključna vprašanja, ki naredijo dobrega moderatorja?« te bo Saša navdihnila in opremila s ključnimi veščinami, s katerimi boš lahko postal/-a odličen/-na moderatorka ter KAMbi tutor/-ka. Tako boš že stopničko bližje nazivu KAMbi tutor/-ka!

Saša je novinarka in specialistka na področju internega komuniciranja. Poleg novinarsko-uredniškega ter komunikacijskega dela skrbi tudi za vodenje projektov internega komuniciranja za podjetja kot so Petrol, Kolektor in Luka Koper. Za svoje delo je kot so-prejemnica prejela najvišje priznanje v poslovnem komuniciranju Zlato pero za komunikacijski bonton Luke Koper.

 

Dr. Sonja Merljak Zdovc, ustanoviteljica in direktorica Zavoda Časoris.

Sonja te bo navdušila s predavanjem »O storytelling-u«: naučil/-a te bo, kako ustvariti učinkovito ter zanimivo strukturo pisnega besedila in kako pripovedovanje zgodb uporabiti kot močno orodje za povezovanje z bralci. Ob koncu predavanja boš opremljen/-a z vsem potrebnim znanjem, s katerim bodo tvoji prispevki še bolj prepričljivi in navdihujoči.

Sonja je odgovorna urednica mednarodno nagrajenega spletnega časopisa za otroke Časoris. Hkrati je avtorica strokovnih knjig in izvajalka delavnic medijske pismenosti, literarnega novinarstva ter kreativnega pisanja. Je prejemnica številnih nagrad, med drugim pa je aktivna Ambasadorka raznolikosti, članica Nacionalnega odbora za otrokove pravice pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, članica Novinarskega častnega razsodišča.