Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Slovenska inovacijska skupnost močnejša za devet izjemnih inovacij in idej

02 november 2023

V sredo, 25. oktobra se je slavnostno zaključil UNI.MINDS festival 2023 s podelitvijo Rektorjevih nagrad za najboljšo inovacijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo UL. Rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo na Univerzi v Ljubljani za leto 2023, v glavni organizaciji Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), je prejelo devet izjemnih inovacij in idej.

V kategoriji študenti in alumni so si nagrado prislužili VH3D tiskalnik, OnStage in PriHrani. V kategoriji raziskovalci in zaposleni na Univerzi v Ljubljani so prva tri mesta zasedle inovacije Napredni digital twin za monitoring in diagnostiko baterij, ReGrip in GumGuardian. Med idejami za reševanje izzivov družbe pa so najbolj izstopale Whey'licious, Seedko in ScAIentist | Your AI-powered Research Assistant. Preko predstavitev smo dobili dober vpogled v inovacijsko naravnanost posameznikov in ekip v našem prostoru. Marsikoga je predstavljen inovacijski potencial pozitivno presenetil! Čestitke vsem!

Več kot 600 radovednih in inovativnih udeležencev

Letošnja četrta izvedba Festivala je združila več kot 600 udeležencev iz vrst radovednih, inovativnih in v prihodnost usmerjenih podjetij, raziskovalcev, študentov in odločevalcev. Od 16. do 24. oktobra so se zvrstili različni strokovni dogodki, v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Ekonomsko fakulteto, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteto za farmacijo, od družbenih in trajnostnih inovacij, preko Lekovega dneva za raziskovalce, do predavanja globalnega eksperta na področju zdravja. Program je bil obogaten tudi s šestimi obiski priznanih podjetij – Lek Pharmaceuticals Lendava, Paradajz d.o.o., Novartis Slovenia, Iskra, Luka Koper ter InnoRenew CoE.

Posnetek zaključnega dogodka si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in vala, da ustvarjate močno slovensko inovacijsko skupnost!