Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Mladi raziskovalci tudi letos navdušujejo Krko s svojimi raziskovalnimi deli

02 november 2023

Farmacevtska družba Krka je ponovno podelila svoje prestižne Krkine nagrade mladim raziskovalcem za tako dodiplomska kot tudi podiplomska raziskovalna dela. Podelili so pet velikih Krkinih nagrad in 28 običajnih nagrad študentom ter še 75 pohval oz. priznanj za raziskovalne naloge.

Odziv na 53. razpis za Krkine nagrade je bil impresiven in kaže na izjemno cenjenost teh nagrad tako med srednješolci kot na univerzah. Krkine nagrade omogočajo mladim raziskovalcem, da svoje delo predstavijo javnosti in razvijajo svojo prepoznavnost ter strokovnost. Njihov glavni namen je popularizacija raziskovalnega dela med dijaki in študenti ter spodbujanje kritičnega razmišljanja in timskih veščin.

Tudi letošnji dobitniki nagrad so z izjemnimi znanstvenimi nalogami dokazali svojo veliko znanstveno vrednost, ki prispeva k napredku in razvoju na svojih področjih. Od teh nagrajencev je 35 doktorjev znanosti, in osem izmed njih so svoje raziskave predstavili na simpoziju pred uradno podelitvijo nagrad.

Sklad Krkinih nagrad podpira in nagrajuje mlade raziskovalce na tej poti že od leta 1971 in do zdaj je prejelo nagrade že 3110 nagrajencev. Tudi mi smo ponosni, da je družba Krka del iniciative Inženirke in inženirji bomo! in da spodbuja rast nadarjenih mladih posameznikov, ki bodo v prihodnosti odigrali ključno vlogo pri inovacijah in razvoju naših življenj.

Novica je bila objavljena v STAznanost.