Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Danfoss Trata gostila letno srečanje partnerjev projekta

15 april 2024

V petek 12. aprila je v inovativnem okolju podjetja Danfoss Trata potekalo redno letno srečanje partnerjev projekta Inženirke in inženirji bomo. Na srečanju so organizatorji predstavili delovanje projekta v letu 2023, zbrani gosti pa so si lahko ogledali tudi proizvodnjo podjetja Danfoss Trata.

Kot je bilo predstavljeno na srečanju, je bilo leto 2023 polno izzivov. A hkrati tudi leto rekordov. Organizirali in sodelovali smo pri 30 dogodkih, z Inženirko leta 2023 ponovno napolnili Linhartovo dvorano in svoje poslanstvo ponesli tudi preko meja. 

Leto 2023 v številki in besedi:

  • 30 dogodkov
  • 2.000 dijakov
  • 91 ambasadorjev
  • 791 medijskih objav
  • 5 mentorskih programov
  • Inženirka leta na Hrvaškem in v Srbiji

Ker je bilo časa za razpravo premalo, bomo veseli morebitnega klica ali predlogov, pobud in komentarjev s povratno informacijo ali preko ankete.

Delili smo uvide raziskave WEF Future of Growth Report o konkurenčnosti za talente ter usmeritve programa za 2024, ki so za Slovenijo dokaj zaskrbljujoči. Kot smo razložili, je pomembno tudi načrtno ustvarjanje okolja, v katerem inženirke in inženirji ostanejo in rastejo. Ne gre le za tehniška znanja, temveč tudi za t.i. people skills. Prisluhnili pa smo tudi dobrim praksam podjetja Danfoss Trata in Dewesoft. 

Hvala vam, da skupaj navdušujemo mlade in jim širimo obzorja, kaj vse zanimivega bodo lahko ustvarjali v življenju.