Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Siemensovi strokovnjaki osvojili prestižno nagrado Feniks za revolucionarni projekt digitalizacije

22 april 2024

Siemensovi strokovnjaki so nedavno prejeli prestižno nagrado Feniks v okviru projekta Digitalizacija industrije insektne biokonverzije za prihodnjo proizvodnjo hrane in večjo trajnost.  Strokovna komisija je projekt prepoznala kot zelo napreden s pozitivnimi učinki na okolje in razvoj kreativne svetovalne storitve digitalizacije za razvoj digitalne platforme prihodnosti, ki lahko podpira 200 globalnih proizvodnih obratov na področju vzreje insektov.

Kljub izjemni konkurenci sta se Siemens in njegova ekipa izkazala kot vodilna sila na področju digitalne transformacije in trajnostnega razvoja. Ob prejemu nagrade je Rok Koren, svetovalec za digitalizacijo v Siemensu, izpostavil pomen sodelovanja in timskih prizadevanj ter izrazil optimizem glede prihodnosti. Verjame, da bodo skupaj dosegli še boljše uspehe doma in na mednarodni ravni.

Poleg Siemensa sta bili med finalisti za nagrado Feniks tudi podjetji Ekvilib inštitut ter Valior, ki sta prav tako izvedli izjemne projekte na področju management consultinga.

Nagrada Feniks izpostavlja odlične primere svetovalnih projektov v Sloveniji, kar dodatno potrjuje Siemensovo vodilno vlogo v tej panogi. Siemens ostaja predan svojemu poslanstvu ustvarjanja tehnoloških inovacij, ki spreminjajo svet. Ta nagrada je le ena od mnogih potrditev njihovega neprekosljivega prispevka k napredku in trajnostnemu razvoju družbe.

Nagrado Feniks podeljuje Združenje za management consulting Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Nagrada se podeljuje že od leta 2004 za spodbujanje kakovosti, inovativnosti in uspešnosti projektnih pristopov ter za promocijo vrhunskih dosežkov v panogi