Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Dobili smo dijaško Podjetje leta 2024

15 maj 2024

V petek, 10. maja, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo finalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki je že 11. leto zapored združevalo najbolj perspektivne mlade podjetnike iz Slovenije. Na tem dogodku se je zbralo 25 najboljših dijaških podjetij. Vsako od njih se je predstavljalo s 3 minutnim »pitchem« in s svojo stojnico.

Prvo mesto na tekmovanju je pridobilo AO wood design d.d. iz Šolskega centra Škofja Loka. Njihov inovativen stol, ki nudi zasebnost in občutek umika od sveta, je osvojil srca žirije ter prinesel dijakom prvo mesto na tekmovanju. Navdušili so s stolom izdelanim brez enega samega vijaka. Pri tem pa so 2 bralna kotička že uredili v Supernovi Kranj in Kamnik.

Dijaško podjetje AO wood design d.d. je poleg zmage osvojilo tudi vozovnico za evropsko tekmovanje GEN-E 2024. Pod mentorstvom prof. Petra Kurnika in strokovnega mentorja prof. Klemna Mezga so dijaki - Oskar Dolšak, Ožbej Kavčič, Anže Keržan in Aleksander Kožuh, pokazali izjemen talent ter sposobnost ustvarjanja in inoviranja.

Junior Achievement, Nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje 2024

Letos je v okviru programa Moje podjetje sodelovalo 28 šol, 56 učiteljev in 800 dijakov, ki so skupaj ustanovili 180 dijaških podjetij. To je rekordno število doslej! Na zaključno tekmovanje se je prijavilo 83 dijaških podjetij, v katerih je bilo aktivnih več kot 350 dijakov iz 21 srednjih šol. Tekmovanje se je začelo z regionalnimi izbori v Ljubljani, Kopru, Celju in Škofji Loki, kjer so zmagovalci napredovali na nacionalno tekmovanje v Ljubljani.

Nacionalno tekmovanje in sejem dijaških podjetij predstavljata vrhunec programa Moje podjetje. Dijaki, ki so v programu sodelovali skozi celotno šolsko leto, dobijo priložnost, da pokažejo svoje sposobnosti v najboljši luči. Na sejmu imajo možnost predstaviti svoja podjetja javnosti in strokovni žiriji izkušenih gospodarstvenikov.