Navdušujemo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.


Dijaško podjetje OPS d. d se poteguje za naziv Evropsko dijaško podjetje 2021

28 junij 2021

Od 29. junija do 15. julija bo potekala mednarodna prireditev GEN-E, največji evropski festival podjetnosti. V okviru festivala, ki letos poteka pod geslom Render the Future, bo izbrano tudi evropsko dijaško podjetje leta Junior Achievement, katerega tudi v Sloveniji izbiramo že od leta 2014.

29. junija bodo na virtualnem dogodku predstavljena evropska sodelujoča podjetja, ki so bila izbrana na nacionalnih izborih. Do 15. julija pa lahko glasujete za vašo izbrano podjetje. V okviru JA Slovenija je bilo za Podjetje leta izbrano OSP d. d., ki ga vodita dijaka Jakob Sadar in Filip Drofenik iz šolskega centra Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije pod mentorstvom prof. Matjaža Cizeja. Vabljeni, da glasujete za naše zmagovalno podjetje OPS na tej povezavi. Na strani vstopite v Public Vote Video Gallery, kliknite na COYC in izberite OPS (za glasovanje je potrebna brezplačna registracija). Glasovanje bo potekalo do 15. 7. 2021.

V okviru nacionalnega tekmovanja v kategoriji najboljši slovenski izum je sodeloval tudi projekt Inženirke in inženirji bomo!. Zmagalo je dijaško podjetje Kuligram d. d., njihov izum pa boi vključen tudi v aplikacijo Slovenski kvizum.

Slovenski kvizum na poljuden in humoren način ozavešča o dosežkih slovenskih podjetij, inovatorjev, izumiteljev in drugih domačih pionirjev na različnih področjih. Pomaga nam prepoznavati, da smo Slovenci sposobni posegati v svetovne vrhove ter družbi prispevati koristne izume in inovacije. Dokazuje, da smo Slovenci narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev.

Z zanimanjem bomo spremljali dogodek GEN-E in navijali za naše inovatorje. Več o dogodku in prijave so na voljo tukaj.